Time Matters

Session 10

Blood... Blood... Blood...

Η νέα μέρα που ξημέρωσε με τους ήρωες πλέον ξεκούραστους, έχοντας κοιμηθεί σε κανονικό κρεβάτι μετά από πολλές βδομάδες ταξιδιού, τους βρήκε αρκετά πιο καλοδιάθετους. Στο πρωινό τραπέζι συζητήθηκαν τα μεταξύ τους προβλήματα και φάνηκε να υπάρχει κατανόηση του ενός προς τον άλλο.

Στην προσπάθεια να βρουν απαλλαγή από την κατάρα που έπεσε πάνω τους ως θεία δίκη, οι ήρωες επισκέφτηκαν τον ναό του Olidamara χωρίς αποτέλεσμα. Πλησίασαν και τον ναό του Pelor αλλά σχεδόν όλοι οι κληρικοί του ήταν νάνοι κι έτσι εγκατέλειψαν κι αυτήν την ιδέα.

Στο μεταξύ, ο αγαθός Kale, έστειλε ένα γράμμα στην οικογένειά του και από τον human υπάλληλο του ταχυδρομείου έμαθε ότι οι επιδρομές orc στην περιοχή είναι αυξημένες και ότι ο ίδιος προσπαθεί να πείσει τους νάνους να στείλουν βοήθεια χωρίς να το έχει καταφέρει ακόμα. Με αυτήν την πληροφορία ξεκίνησε να πιέζει όσο γίνεται το party να κινηθούν πιο γρήγορα γιατί η οικογένειά του βρίσκεται πλέον σε θανάσιμο κίνδυνο.

Η βοήθεια ήρθε από τους Knowers, ανταλλάζοντας λίγες πληροφορίες για το χαμένο παλάτι του Νάνου Βασιλιά. Ο Althuz τους είπε ότι υπάρχει κάποιος που ίσως μπορεί να πάρει μια τέτοιας κλίμακας κατάρα μέσα στην γειτονική έρημο. Οι ήρωες προετοιμάστηκαν γρήγορα και ξεκίνησαν αμέσως.

Το ταξίδι τους ήταν πολύ δύσκολο καθώς το σκοτεινό και δαιμονικό πλάσμα που κυνηγούσε τον Vinantar εντόπισε τα ίχνη τους και τους επιτέθηκε. Πρωταγωνιστής και παραλίγο νεκρός στην μάχη ήταν ο Okumura. Το πλάσμα παραλίγο να ξέφευγε λαβωμένο αλλά ο Norbu απέτρεψε την φυγή του. Στο κουφάρι του, βρέθηκαν απομεινάρια μαύρης σάρκας, λίγων ημερών σε αποσύνθεση. Με τις γνώσεις του, ο Vinantar αποκάλυψε ότι πρόκειται για Drow και συνδυάζοντας τα νέα δεδομένα, συνειδητοποίησε ότι τα κόκαλα που βρέθηκαν στα κατώτερα δωμάτια του αρχαίου παλατιού ήταν επίσης από Drow.

Στη συνέχεια, οι ήρωες χάθηκαν μέσα στην έρημο, αναζητώντας τον κληρικό του Nerul. Μετά από μέρες περιπλάνησης, μια σκοτεινή νύχτα παρουσιάστηκε μπροστά τους, αναδυόμενος μέσα από την άμμο, γελώντας και φτύνοντας. Φάνηκε να ξέρει τι τους απασχολεί και πρόθυμα τους έδωσε ένα ξύλινο εγχειρίδιο. Με αυτό θα έπρεπε να σκοτώσουν ένα παιδί Dwarf και να αλείψουν το μέτωπό τους με το αίμα. Σαν μικρό αντάλλαγμα ζήτησε λίγο από το αίμα του καθενός. Ο Okumura δε δέχτηκε να έχει την παραμικρή ανάμιξη και πήγε να φύγει. Ο κληρικός όμως του επιτέθηκε και πήρε με τη βία αυτό που ζήτησε. (Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κληρικός έδιωξε με ένα μόνο ξόρκι ένα δράκο που προσελκύστηκε από τους ήρωες.)

Στο δρόμο της επιστροφής υπήρχε ιδιαίτερη ένταση στο party καθώς το δίλημμα ήταν πολύ σκληρό. Να πάρουν τη ζωή ενός μικρού παιδιού για να γλιτώσουν από τη κατάρα και να μπορέσουν να πείσουν τους νάνους να βοηθήσουν τα χωριά του βορρά, σώζοντας έτσι πολύ περισσότερες ζωές ή να χάσουν πολύτιμο χρόνο και να βρουν άλλη λύση;

Την κίνηση την έκανε κρυφά ο Victor, ο οποίος μέσα στη νύχτα, τρύπωσε σε μια φάρμα και σκότωσε ένα μικρό κορίτσι dwarf. Καρφώνοντάς το, φλόγες ξεπετάχτηκαν από την πληγή και το καημένο κορίτσι κάηκε ζωντανό. Όπως επίσης και η οικογένειά της από την πυρκαγιά που έκανε στάχτη ολόκληρο το κτίριο. Μέσα στον πανικό και τις τσιρίδες, ο Okumura κίνησε για την Rathyen μόνος του, ενώ οι υπόλοιποι συναντήθηκαν, κάλυψαν τα μέτωπά τους με το αίμα του δύσμοιρου κοριτσιού και πήγαν να κρυφτούν μέχρι να ξημερώσει. Σύντομα συνειδητοποίησαν ότι το αίμα δεν ξεπλενόταν με τίποτα από πάνω τους…

Comments

Greyhawk67

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.