Time Matters

Session 12

Before the Beggining

Η επόμενη μέρα ξημέρωσε και οι ήρωες μαζεύτηκαν για να κάνουν σχέδια και να βρουν τον καλύτερο τρόπο να ξαναπάρουν το τόξο του Gilithir. Τελικά αποφάσισαν πως μέχρι να στείλουν οι νάνοι τον στρατό, καλό είναι να μην τραβήξουν την προσοχή πάνω τους και γι’ αυτό επέλεξαν τον ήσυχο τρόπο, αυτόν που θα τους κόστιζε 6000 χρυσά. Η ώρα ήρθε και ο Okumura μπήκε στο inn για να γίνει η ανταλλαγή (με την κάλυψη του Norbu και του Victor). O innkeeper του έδωσε την κερασμένη μπύρα και ένα κρυφό μήνυμα. Ο κάτοχος του τόξου ήθελε να γίνει η ανταλλαγή πιο ήσυχα τελικά, έτσι περιέγραφε μια διαδρομή μέσα στα σκοτεινά στενάκια της περιοχής…

Η μικρή παρέα κινήθηκε όσο πιο ήσυχα μπορούσε μέσα στα στενά και όταν τελικά βρήκαν το τόξο, ο άνθρωπος που το κρατούσε είπε στον Okumura ότι τελικά θα κρατούσε τα λεφτά, το τόξο αλλά και το bounty που είχε στο κεφάλι του! Ο Okumura είπε ότι δεν θα πάρει τίποτα από όλα αυτά και η μάχη ξεκίνησε. Ευτυχώς η ακοή και τα αντανακλαστικά του Norbu ήταν ιδιαίτερα οξυμένα και έτσι έσωσε τον φίλο του από μια πολύ δύσκολη θέση. Αμέσως μετά έτρεχε και ο Victor μέσα στη μάχη, έχοντας πιει ένα μαγικό φίλτρο για να γίνει αόρατος. Λίγο πριν ξεσπάσει με τις γρήγορες χορευτικές του σπαθιές πάνω στον άτυχο άνθρωπο, παρατήρησε τον Okumura να πετσοκόβεται και να πλημμυρίζει με το αίμα του το σοκάκι… Εξουδετερώνοντας εύκολα ο Norbu τον έναν μαχητή και ο Victor τον άλλο, μάζεψαν και συνέφεραν τον Okumuro και απομακρύνθηκαν βιαστικά από το αιματοβαμμένο δρομάκι. Το τόξο, τα 6000 χρυσά και ολονών οι ζωές ήταν ασφαλή λίγα λεπτά αργότερα.

Την επόμενη μέρα κινήθηκαν βιαστικά μετά τις πιέσεις του Kale κατά των δράκων για να μπορέσει η μικρή δύναμη στρατού που θα συγκέντρωναν να φύγει άμεσα προς το βορρά. Ταξιδεύοντας γοργά με τα άλογα στα χωράφια του οροπεδίου έφτασαν στους λόφους που ήταν η φωλιά των επιθετικών πλασμάτων. Η μάχη παραλίγο να κόστιζε τη ζωή του Gilithir και του Okumura, αλλά η ιδέα να αγοράσουν το πανάκριβο αντίδοτο κράτησε το νήμα της ζωής τους ανέπαφο. Στο γυρισμό διέδωσαν ποιος ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο των πλασμάτων και ο Willock, ο αρχηγός του Fighters guild της Rathyen, τήρησε την υπόσχεσή του και τους παραχώρησε μια μικρή ομάδα μισθοφόρους.

Μετά την επιστροφή τους, ο Kale ασχολήθηκε με την οργάνωση της ομάδας που ήταν υπό τις διαταγές του πλέον, ενώ οι υπόλοιποι ξεκίνησαν για να διώξουν την κατάρα που ήδη είχαν καθυστερήσει να βγάλουν από τα κεφάλια τους. Ψάχνοντας στα ορυχεία, ανατολικά της πόλης, προοδευτικά τα έβρισκαν όλο και πιο εγκαταλελειμμένα από εργάτες. Τα τελευταία είχαν και μικρά πλάσματα που επέλεξαν να ζουν πλέον εκεί, μέσα στις σκιές. Συνεχίζοντας ακούραστα την αναζήτησή τους, τελικά μέσα στο σκοτάδι ξεπρόβαλε ένα Gauth, ο μικρός ξάδελφος των σιχαμένων Beholder. Ξεκινώντας την μάχη, μέσα από το σκοτάδι τους επιτέθηκαν δύο φαντάσματα και η κατάσταση δυσκόλεψε πολύ. Παλεύοντας περικυκλωμένοι και με περίσσιο θάρρος, τελικά οι ήρωες κατατρόπωσαν την απειλή και ξεκίνησαν άμεσα για την πόλη. Εκεί οι κληρικοί του Moradin έδιωξαν (υπό πληρωμή) την κατάρα αίματος που τους βάραινε τόσο καιρό.

Τις επόμενες μέρες οι ήρωες ξεκουράστηκαν και ξεκίνησαν την ετοιμασία για το μακρινό ταξίδι στο βορρά. Κανείς τους δεν ξέρει τι μπορεί να τους ξημερώσει η επόμενη μέρα…

Only Time can tell…

Comments

Greyhawk67

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.