Time Matters

Session 8
Dwarven Hospitality Part IΙ

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση των δωματίων, οι ήρωες κατέληξαν στα υπόγεια του συμπλέγματος όπου παλαιότερα ήταν οι φυλακές. Πλέον μόνο πλάσματα του σκότους και undeads κατοικούν εδώ…

Όσο πιο βαθιά πήγαιναν, τόσο πιο αποκρουστικά ήταν αυτά που συναντούσαν μέχρι που τα τελευταία δωμάτια, τα οποία ήταν πρόχειρα κατασκευασμένα, οδήγησαν σε μια ετοιμόρροπη ξύλινη γέφυρα που οδηγούσε σε άγνωστες σπηλιές διασχίζοντας ένα υπόγειο ποτάμι λάβας. Αφού αποφάσισαν ότι το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο, γύρισαν πίσω στην κεντρική είσοδο του συμπλέγματος. Εκεί βρήκαν μια μικρή ομάδα εγκληματιών τους οποίους εξουδετέρωσαν με ένα πετυχημένο ambush. Κρατώντας ζωντανό ένα από τα μέλη της ομάδας, τον κατάφεραν να τους αποκαλύψει ότι ήταν όλοι επικηρυγμένοι και ότι σκόπευαν να περάσουν εκεί το χειμώνα κάνοντας μικροκλοπές στην περιοχή για τα απαραίτητα.

Μετά από όσα πέρασε ο δύστυχος επιζών, κατέληξε νεκρός στο δωμάτιο του τάφου της βασίλισσας αφού αναγκάσθηκε από τους ήρωες να ανοίξει τον τάφο της. Όπως σωστά είχαν υποθέσει, ο βασιλιάς είχε καταραστεί όποιον διαταράξει την ανάπαυση της αγαπημένης του. Το άγαλμα του Moradin που πρόσεχε τον ιερό χώρο κατέρρευσε, όλο το σύμπλεγμα ταρακουνήθηκε, ένα ρεύμα αρχαίου αέρα αναμεμιγμένο με σκόνη εκτινάχθηκε στον αέρα και από την σαρκοφάγο βγήκε η ίδια η Torwil να αντιμετωπίσει τους τυμβωρύχους…

Η μάχη που ακολούθησε μεταξύ των ηρώων και του Απέθαντου πλάσματος ήταν… απερίγραπτη με πρωταγωνιστή τον Vinantar και τα πανίσχυρα ξόρκια φωτιάς που κατείχε. Όταν ότι είχε απομείνει από την νεκρή βασίλισσα έπεσε στο έδαφος, εκκωφαντική σιγή γέμισε τα δωμάτια της παλιάς βασιλικής κατοικίας…

View
Session 7
Dwarven Hospitality Part I

Οι ήρωες μετά από δύο μέρες ταξιδιού έφτασαν στο διπλανό χωριό όπου με τα λιγοστά τους χρήματα κατάφεραν να εξοπλιστούν όσο καλύτερα μπορούσαν για την άνοδο του δύσβατου μονοπατιού. Ο καιρός γινόταν λιγότερο βροχερός αλλά σταδιακά όλο και πιο κρύος και το μεσημέρι της δεύτερης μέρας ανόδου, μια χιονοθύελλα τους έβγαλε τελείως εκτός πορείας. Βαδίζοντας τυφλά, το χιόνι κάτω από τα πόδια τους υποχώρησε και βρέθηκαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο…

Σύντομα ανακάλυψαν ότι βρέθηκαν στην αίθουσα θρόνου ενός υπόγειου συμπλέγματος δωματίων χτισμένο από Dwarves. Εκεί είχε εγκατασταθεί μια μικρή ομάδα bugbears με αρχηγό έναν Μινώταυρο. Ψάχνοντας τα δωμάτια βρήκαν ένα ημερολόγιο από το οποίο έμαθαν ότι 200 χρόνια πριν, ο Daenol, βασιλιάς των Dwarves, έχτισε αυτήν την προσωρινή κατοικία για να περιμένει την κατάλληλη στιγμή και να αιφνιδιάσει τους Giants που είχαν στην κατοχή τους το οροπέδιο. Επίσης έμαθαν για τον τάφο της γυναίκας του, Torwil, η οποία έχασε τη ζωή της αποτρέποντας scouts των Giants να ειδοποιήσουν για το κρυφό σχέδιο του βασιλιά.

View
Session 6
Travelling and Monks

-Ο Gilithir, γλιτώνοντας από επίθεση εναντίον του στο inn, καταφέρνει να βγει κυνηγημένος από την Dorwald, έχοντας μαζί του τίποτα πέρα από τα ρούχα του και το signet ring του. Βρίσκοντας το υπόλοιπο party, τους μεταφέρει τα εξής νέα από την πόλη:

  • Ο innkeeper δεν κατάφερε τίποτα για την αθώωση του Okumura.
  • Ο Okumura έχει bounty 800gp.
  • Χαράματα αυτής της μέρας βρέθηκαν 7 νεκροί σε μικρό camp στην περιοχή όπου είχαν κατασκηνώσει οι χαρακτήρες.

-Το party, ενωμένο πάλι και έχοντας αναρρώσει αρκετά ώστε να μπορεί να ταξιδέψει, φεύγει από την καλύβα του Κρόνου. Δυστυχώς όσο έμειναν εκεί, δεν κατάφεραν να συναντήσουν κάποιον πληροφοριοδότη του Thieves guild, ούτε να μάθουν κάτι για το χαμένο τόξο του Gilithir.

-Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και ο καιρός είναι συνέχεια βροχερός. Στο δρόμο, οι χαρακτήρες επιτίθενται σε δύο φρουρούς που κατά την έρευνά τους για τον Okumura τους συλλαμβάνουν (ο Okumura παρέμεινε κρυμμένος κατά τη διάρκεια της συμπλοκής). Τους φρουρούς τους αφήνουν ζωντανούς και με λίγες προμήθειες ώστε αν είναι αρκετά τυχεροί να μπορέσουν να γυρίσουν ζωντανοί στην πόλη.

-Στο ταξίδι τους συνεχίζουν με τις κλεμμένες ταυτότητες των φρουρών και με τον Norbu να υποδύεται έναν διπλωμάτη που ταξιδεύει μυστικά. Περνούν το ένα βράδυ σε μια φάρμα όπου τους φιλοξενούν με ευγένεια. Εκεί μαθαίνουν ότι υπάρχουν μικροληστές στην περιοχή και ότι λόγω των βροχών, trolls από το βάλτο περιπλανώνται αρκετά κοντά στις κατοικημένες περιοχές.

-Την επόμενη μέρα φτάνουν σε ένα μικρό χωριό στο οποίο και διαμένουν για 22 μέρες για να εξασκηθούν και να ξεκουραστούν καταλλήλως. Ο Okumura ρωτάει και μαθαίνει λίγα πράγματα για την Izbidia.

-Φεύγοντας από το χωριό, με έναν ελιγμό αλλάζουν πορεία και πάνε κρυφά σε ένα μικρό μοναστήρι. Εκεί οι μοναχοί τους υποδέχονται φιλικά. Ο Norbu αρκετά διακριτικά κάνει ένα μικρό show off των νέων δυνατοτήτων του. Το βράδυ, ένας μυστήριος άνθρωπος χτυπά την πόρτα και απαιτεί να μονομαχήσει με κάποιον μέσα στο μοναστήρι. Ο Suk Chan καταλήγει να μάχεται με τον Norbu, ο οποίος τον νικά και κρατάει σαν έπαθλο τα nunchaku του. Με την βοήθεια του Vinantar φανερώνεται ότι τα nunchaku είναι μαγικά και ότι αποτελούνται από κόκαλα δεξιού χεριού ενός humanoid πλάσματος. Μέσα στη νύχτα ο Okumura δανείζεται το πουγκί του αναίσθητου ηττημένου. Την επόμενη μέρα το πρωί οι ήρωες μαθαίνουν ότι ο Suk Chan το έσκασε μέσα στο σκοτάδι.

View
Session 5
The Crypt and the Death

-Οι ήρωες βρίσκουν την κρύπτη και αντιμετωπίζουν μια μεγάλη ομάδα τεράτων που είχαν κατασκηνώσει δίπλα από την είσοδο.

-Τις πρώτες πρωινές ώρες πριν το χάραμα, επιτέλους αντικρίζουν το πλάσμα που ακολουθεί τον Vinantar, ενώ μέχρι τότε οι περισσότεροι απλά είχαν ακούσει τις απόκοσμες κραυγές του από μακριά. Για να σωθούν από την επίθεσή του, μπαίνουν βιαστικά στην κρύπτη.

-Εντός της κρύπτης ο Vinantar εξερευνεί τις νέες δυνατότητες που του έχει προσφέρει ο Boccod. Επίσης καταφέρνουν να επιλύσουν γρίφους και να αποφύγουν παγίδες (αρκετά θανατερές) και να επιτύχουν τον βασικό τους στόχο, την ανταλλαγή δηλαδή που ζήτησαν οι κληρικοί από την πόλη.

-Την επόμενη μέρα, αρκετά κουρασμένοι και λαβωμένοι από τις περιπέτειές τους στην κρύπτη, επιστρέφουν στο σημείο που συμφωνήσαν να συναντήσουν το elf. Αργά το απόγευμα, τους προσπερνάει αρκετά επιθετικά ένας μονόφθαλμος orc με ένα βαρύ μαύρο άλογο και ένα εντυπωσιακό δόρυ.

-Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πέφτουν θύματα μιας περίεργης ομάδας μαυροντυμένων μορφών, οι οποίοι στις ελάχιστες κουβέντες που αντάλλαξαν, φανέρωσαν ότι είναι εκεί για να πάρουν κάτι. Οι πρώτες ακτίνες ηλίου βρίσκουν τους ήρωες να κείτονται αιμόφυρτοι και παρατημένοι να πεθάνουν.

-Όταν ξανανοίγουν τα μάτια τους, βρίσκονται στην καλύβα ενός γεράκου με το όνομα Κρόνος. Τους λέει ότι ήταν παρατημένοι χωρίς κανένα αντικείμενο πάνω τους (με εξαίρεση το ημερολόγιο του Okumura και το spellbook του Vinantar). Ως μόνο αντάλλαγμα τους ρωτάει τους λόγους που ήταν εκεί που ήταν και τους συμβουλεύει να μην συναντήσουν οποιονδήποτε είχε σχέση με τον λόγο που ήταν εκτός πόλης, τους κληρικούς του Boccob δηλαδή.

View
Session 4
Η απόδραση

-Ο Okumura ξεφεύγει από τους φρουρούς που τον πηγαίνουν στα barracks. Μεταμφιέζεται και κρύβεται στις φτωχές γειτονιές. Εκεί ψάχνει για το Thieves guild χωρίς αποτέλεσμα.

-Το λοιπό party συζητούν για το τι θα κάνουν στο inn, ενώ φρουροί μιλούν με τον innkeeper και φυλάν τις εξόδους του κτιρίου. Λίγα λεπτά αργότερα ο τυπάς της reception τους ζητά να βγουν κρυφά από την πόλη με τη βοήθειά του, αφού βρουν και πάρουν μαζί τους και τον Okumura.

-Βγαίνοντας κρυφά από το κτίριο τους περιμένει το elf που “κάρφωσε” τον Okumura την ημέρα της δολοφονίας. Τους πηγαίνει στην τοποθεσία όπου κρύβεται ο φίλος τους και τελικά τους βγάζει με ασφάλεια εκτός πόλης μέσα σε μια σχεδία.

-Από αυτόν μαθαίνουν ότι το Thieves guild πρόσεχε τον Okumura. Ότι ο Makil τράβηξε υποψίες και μετά παρακολουθούσαν και αυτόν. (Οι κινήσεις που έκανε ήταν στο Steilo Inn, στο Black Hole Inn και στο Fighters guild). Τέλος μαθαίνουν ότι και ο Okumura με τις κινήσεις του, τράβηξε αρκετές υποψίες και λόγω αυτού μάλλον συνέβη το μπρουτάλιασμα στον πανδοχέα του Black Inn.

-Μετά από συζητήσεις και αρκετή ώρα κουπί κόντρα στο ρεύμα του ποταμού, το elf τους αφήνει να κατασκηνώσουν και τους λέει ότι σε πέντε (5) μέρες θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο για να τους πει τα νέα για την απόδραση του Okumura.

View
Session 3
The Three-day Festival and the Assassination

-training από όλους τους ήρωες

-εξερεύνηση των δραστηριοτήτων του φεστιβάλ

-επίσκεψη στην κεντρική βιβλιοθήκη της Dorwald

-απόπειρα δολοφονίας του φιλελεύθερου bard Rovos και θάνατος του Makil

-σύλληψη Norbu και Okumura και απελευθέρωσή τους

-Okumura επισκέπτεται το Black Hole και βρίσκει μια έκπληξη για την συνέπεια της επίσκεψής του

View
Session 2
The Unrestful Night and the Uncaptured Bandit

-Ύπνος στα ερείπια μετά από μάχη με ληστές

-Σύλληψη Makil για να τον παραδώσουν στις αρχές, αλλά τελικά ο Okumura τον ελευθέρωσε με δική του ευθύνη (και για δικούς του σκοπούς)

-Ο Vinantar γνώρισε έναν cleric του Boccob και τον βοήθησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην Divine Μαγεία

-Χασάπικο με μυρμήγκια – Iril πολύ ικανοποιημένος για την άμεση εκτέλεση της αποστολής

View
Session 1
The Great Meeting and Da Troll

Το πρώτο session είναι γεγονός!

Η ιστορία ξεκίνησε με τον Gilithir, τον Victor και τον Vinantar να κατεβαίνουν από το μικρό πλωτό που τους μετέφερε από το βορρά στην Dorwald. Ήταν αργά το απόγευμα και ο καιρός χειροτέρευε σταδιακά. Η πόλη που μοιάζει να είναι σε γιορτινή περίοδο, αδειάζει και ο Victor καταφέρνει να πάρει πληροφορίες για ένα μέρος να περάσουν την νύχτα από “τα μάτια της πόλης”, όπως αποκαλεί του άστεγους ζητιάνους. Λίγη ώρα μετά καταλήγουν να ζητούν δωμάτιο από έναν μαυρομάλλη, αξύριστο τυπά στο Inn Steilo. Το inn είναι γεμάτο κόσμο και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πιουν κρύες μπύρες, γεγονός που δεν μπορεί να τους προστατέψει από το κρύο της βροχερής μέρας στην Dorwald.

Εν τω μεταξύ, ο Norbu και ο Okumura κατεβαίνουν, βιαστικά θα έλεγε κανείς, από το πλοίο του Dirtil, αφού έχουν διανύσει την Crimson Sea σε ένα ήσυχο ταξίδι. Ο Dirtil, απαλλάσσοντάς τους από τη βρώμικη δουλειά της εκφόρτωσης των εμπορευμάτων, δίνει στον Okumura ένα (ανυπόγραφο) γράμμα για έναν μαυρομάλλη μουσάτο τύπο στο Steimo Hotel. Βρεγμένοι ως το κόκκαλο και αρκετά κουρασμένοι φτάνουν σε ένα γωνιακό ξενοδοχείο που σχεδόν μοιάζει με το όνομα που τους ζήτησε ο Dirtil να πάνε. Δίνοντας το γράμμα, καταφέρνουν τον τυπά να τους δώσει ένα δωμάτιο που κρατούσε για “ειδικές καταστάσεις”.

Εντός του γεμάτου με αλκοόλ, μουσική (και λίγη φασαρία) και ανθρώπους (και λίγα elves, gmomes, dwarves) πανδοχείου, οι ήρωες της ιστορίας γνωρίζουν τον Kale (έναν ακόμα ήρωα της ιστορίας μας) και γίνονται φιλαράκια (σχεδόν). Ο Kale, που είναι ήδη λίγες μέρες στην πόλη, μοιράζεται το δωμάτιο που τον βοήθησε ο Iril να βρει.

Την επόμενη μέρα σχεδόν όλοι (με εξαίρεση τον Vinantar που φοβάται να κυκλοφορήσει με το φως της ημέρας σε μια τόσο πολυσύχναστη πόλη μετά την αρκετά περίπλοκη κατάσταση υπό της οποίας εγκατέλειψε το χωριό του) πάνε για ψώνια στη πόλη. Αξιοσημείωτα γεγονότα στο παρόν, σύντομο adventure log είναι τα εξής:

  • Ο Norbu και ο Okumura μπαίνουν σε ένα μικρό, βρώμικο, σκοτεινό και μάλλον αφιλόξενο inn, καθώς τους κίνησε το ενδιαφέρον. Εκτός της μη ενδιαφέρουσας συζήτησης, ο Okumura καταφέρνει να κάνει τον ιδιοκτήτη του Black Hole Inn να τον καλέσει σε μια βδομάδα για να του εξηγήσει καλύτερα τις δυσνόητους μηχανισμούς λειτουργίας ενός πανδοχείου σαν και αυτό.
  • Ο Kale και ο Victor μπαίνουν στο κτίριο του Fighters Guild και συζητούν με τον Iril. Ο Iril ζητά να τον βοηθήσουν σε κάποιες δουλειές πριν κερδίσουν την εμπιστοσύνη του και την θέλησή τους να τους παρέχει την βοήθεια που θέλει ο καθένας τους. Επίσης ζητάει από τον Kale να βιαστεί στην εύρεση μικρής ομάδας για να πραγματοποιήσει το καθήκον που του ανέθεσε τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή να διώξουν το Troll που σκορπά θάνατο και καταστροφή στην βορειοδυτική περιοχή της πεδιάδας.

Το βράδυ οι ήρωές μας συγκεντρώνονται και αποφασίζουν (ο καθένας και με διαφορετικά κίνητρα) να ρισκάρουν τις ζωές τους στη προσπάθεια να διώξουν το τρολμερό αυτό πλάσμα.

Η μεγάλη μέρα ξημερώνει με το party να αφήνει πίσω του την ασφάλεια της πόλης, ξεκινώντας ένα τρελό τρολοκυνηγητό. Πολλές ώρες μετά από μια περιπλάνηση που έμοιαζε να γίνεται στα τυφλά, καταφέρνουν και [χαλαρωτική μουσική χαλάρωσης και εγκλιματισμού] βρίσκουν το μοχθηρό πλάσμα των βρωμερών βάλτων. Η μάχη που ακολουθεί είναι η πιο επικίνδυνη και συνάμα συναρπαστική που έχει δώσει ο κάθε ήρωας στην μέχρι τώρα ζωή του!

Το session τελειώνει με τους ήρωες αναψοκοκκινισμένους, γεμάτους αδρεναλίνη και ανακούφιση και τον Victor να κόβει πριονωτά το αριστερό τρολοαυτί του Troll.

…to be continued

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.