Character Creation

“Ὁ καιρὸς γὰρ ἐγγύς” μικρά μου ανθρωπάκια! Ώρα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις περί δημιουργίας των δικών σας μικρών ανθρωπάκων (ή elf ή dwarf ή orc ή … )

Κατ’αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που επιλέξατε να συμμετάσχετε στο Campaign “Time Matters”. Η τιμή είναι όλη δική σας βέβαια που σας δέχτηκα και θα είναι υψηλή. Προφανώς το currency δε θα είναι ευρώ για προφανείς λόγους αλλά… να το και το plot twist… ούτε και δραχμή. Θα πρέπει να με πληρώσετε σε χρόνο. Τον δικό σας χρόνο. Χρόνο που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μόνο δικός σας.

Στο ζουμί της υπόθεσης λοιπόν, και λέω ζουμί γιατί όλα είναι ρευστά ακόμα (και θα συνεχίσουν έτσι). Οι βασικές πληροφορίες που θα χρειαστείτε είναι ότι οι χαρακτήρες σας θα ξεκινήσουν από το level 2 (όπως ίσως γνωρίζετε ήδη έπειτα από την ανάγνωση των House Rules). Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα βασικά classes και races ενώ φυσικά αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι εκτός των βασικών βιβλίων είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις/διαπραγματεύσεις/μνημόνια κτλ. Η παραπάνω επιλογή πέρα από νουμεράκια θα επηρεάσει και το είδος του παιχνιδιού που θα παίξετε. Για παράδειγμα η επιλογή ενός παίκτη να δημιουργήσει έναν elf χαρακτήρα πέρα από +2 Dex, -2 Con, κτλ, θα συμπεριλαμβάνει μικρότερο ανάστημα, μακριά αυτιά, υπεροπτικό χαρακτήρα, αμοιβαίο μίσος με τα orcs και πολλά αλλά ή (το αγαπημένο μου) όμορφους λόγους στο background για την απόκλιση του character από τα παραπάνω “default” χαρακτηριστικά.

Επόμενο requirement είναι η συγγραφή κειμένου που θα αποδίδει το παρελθόν και ευρύτερο περιβάλλον όπου αναπτύχθηκε η προσωπικότητα που καλείστε να παίξετε. Το κείμενο αυτό μπορεί να μην είναι καν κείμενο. Μπορεί να είναι ποίημα, κόμικ, τραγούδι, οτιδήποτε σας φωτίσει ο καλός θεούλης. Ο μόνος σκοπός του είναι να δίνει καθαρή εικόνα σε σας πρώτα και έπειτα στον DM του τι είναι στην πραγματικότητα ο χαρακτήρας που θα παίξετε. Γιατί κάνει ό,τι κάνει; Τι σκέφτεται όταν κάνει ό,τι κάνει; Τι θα σκεφτεί όταν θα δει κάτι που συμβαίνει γύρω του; Μονολεκτικά θα μπορούσα να το πω Background.

Τέλος, και ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ, ακόμα, ο καθένας σας πρέπει να σκεφτεί ένα προσωπικό Quest. Μια αρχική δύναμη F που θα βγάλει τον χαρακτήρα του από την κατάσταση αδράνειας που λογικά είχε πριν γίνει level 1. Αυτό το Quest μπορεί να είναι κάτι μικρό (πχ "Να μαζέψω 100 gp για να αγοράσω ένα σπαθί), κάτι μεσαίο (πχ “Να καταφέρω να αποκτήσω γη και να χτίσω ένα σπίτι για την οικογένειά μου”) ή κάτι μεγάλο (πχ “Να γίνω ο Archmage της πόλης Gothrom”). Μη προσπαθήσετε να επιλέξετε ένα Quest τόσο μεγαλειώδες όπου γύρω του θα περιστρέφεται ο κόσμος, δε θα τα καταφέρετε, ο κόσμος περιστρέφεται … ρίξτε μου ένα Knowledge (the planes) roll… γύρω από τον άξονα του Great Wheel όσο φανταχτεροί κι αν είναι οι χαρακτήρες που θα φτιάξετε! Για τον σχεδιασμό αυτού του Quest λοιπόν θα χρειαστεί να συνεργαστούμε σε προσωπικό επίπεδο έτσι ώστε η επιλογή σας να χρωματίσει ευχάριστα τον gameplay σας.

Αυτά είχα να πω για την ώρα. Για τυχόν απορίες ξέρετε που να στείλετε γράμμα!

PS. Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος και κάθε είδους χαρακτήρα μπορεί να βρει τη θέση του. Σκοπός είναι να βρείτε εσείς τι χαρακτήρα σας ενδιαφέρει να παίξετε.

Character Creation

Time Matters Greyhawk67